Bespanservice

 

 

Wanneer is je bespanning aan vervanging toe?

Bij hevige slijtage te zien aan overmatige rafels aan de snaar waardoor je spoedig door de kern van de snaar zult slaan. Bij een te lage spanning of flexibiliteit van de snaar. Je merkt dat je meer inspanning moet leveren om dezelfde balversnelling te bereiken en je hebt minder precisie bij het plaatsen van de bal. Denk hierbij ook aan het voorkomen van een eventuele armblessure. Bij normaal gebruik is het raadzaam om je racket twee maal per jaar opnieuw te laten bespannen. Eén maal per tennisseizoen (zomer en winter). Hiermee haal je meer tennisplezier uit je tennisracket!

Hulp bij de keuze van een nieuwe bespanning?

Je kunt je racket bij mij achterlaten. Je krijgt indien gewenst een passend advies over een nieuwe bespanning. Dit advies is afhankelijk van je speelstijl, de stijfheid van ’t racket en flexibiliteit van de snaar. Wat vind je het belangrijkst; de levensduur van de snaar of de speelkwaliteit? Dit is belangrijk voor de keuze van de dikte van de snaar. Wij hebben snaren van allerlei merken, van conventionele monofile snaren via moderne multifile snaren met ribbon-technologie en slijtvaste coating tot darmbespanning. Je racket is binnen 24 uur klaar.

Wie bespant je racket?

Ik bespan zelf de rackets en zorg voor een professioneel advies. De machine die ik gebruik is een elektronische BABOLAT bespanmachine, in te stellen op één tiende kilo nauwkeurig en met verschillende aanspansnelheden.

Scroll naar boven