Periode september 2021 – juni 2022

Tennisconnect maakt gebruik van het TOF Tennis programma…

Meer weten over TOF Tennis, klik hier.


Bij Tennisconnect Brielle hebben een inclusief programma met lessen, trainingen en wedstrijdformats op ieder niveau. Of je nu lekker in de buitenlucht wilt bewegen, vrienden wil ontmoeten of competitief wil tennissen? Dit kan allemaal in ons tennisprogramma. De wedstrijden op je eigen club worden georganiseerd in de vorm van maandelijkse Clubmiddagen. Piramide tennis voor de jongste jeugd, Tenniskids rood (6-9 jaar) en oranje (8-11 jaar). Voor de wat oudere jeugd hebben we Davisclup tennis voor de Tenniskids in groen (10-12 jaar) en de spelers met een gele bal.

Om je je optimaal te ontwikkelen leggen we de focus op de 4 belangrijkste algemene gedragskenmerken: Inzet, Respect, Challenge en FairPlay. Als we als ouders, bestuurders en trainers deze kenmerken herkennen, aanmoedigen en belonen zijn kinderen intrinsiek gemotiveerd. Zij hebben immers direct invloed op hun inzet en gedrag. Als de spelers hun prestatie zoals hoe hard ze hebben gewerkt of hoe uitdagend ze hebben gespeeld los kunnen zien van de uitslag, gaan we de goede kant op in een best lange (tennis)reis.

Tenniskids is een programma van de Nederlandse tennisbond, de KNLTB. Meer info over Tenniskids vind je hier.

Wil je tennis gratis proberen? Je kunt drie keer meedoen met een proefles in een voor jou geschikte groep.

Combinaties van les- en trainingsopties is mogelijk en betaling kan in drie termijnen (15 september, 15 november en 15 januari). Het bedrag wordt vermeerderd met 3%. We beginnen in de week van 1 september 2021 en eindigen in de laatste week van juni 2022.

Instromen kan op elk moment zolang er ruimte is in de groepssamenstelling. De prijs is dan evenredig aan het restant van het aantal resterende maanden.

In samenwerking met BTV E’68 biedt Tennisconnect Brielle de jeugd van 4 t/m 18 jaar een tennis totaal pakket.   

Let op: Tennisles is alleen mogelijk in combinatie met een geldig lidmaatschap van BTV E’68.

Inschrijven als lid van BTV E’68.

Tenniskids Blauw 4 tot 6 jarigen – (€ 165,00 voor 5 maanden) Er zijn 2 periodes van 5 maanden en twee maal per week les in groepsverband. Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. De kinderen gaan op reis en beleven een fictieve wereldtennisreis aan de hand van de reisverhalen van de vier TOF Tennis karakters Anna, Roos, Tom en Mats. Tenniskids blauw bestaat uit vier bestemmingen over de wereld waarbij op elk continent een thema is ontwikkeld. Vaardigheden in bewegen, racket en bal vaardigheden en tot slot spel vaardigheden worden in elke reis ontwikkeld. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de tennisclub, waarbij plezier hebben centraal staat. Na elke les krijgen de kids een aantekening op hun blauwe TOF Tenniskaart.

Spelers van 6 tm 9 jaar
dinsdag 14.30 – 15.20 uur
donderdag 14.30 – 15.20 uur

Tenniskids Rood (€ 340,00) – 2 maal per week 50 minuten les op max. 8 rode banen incl. XP Tennis tijdens de Clubmiddag.

Spelers van 8 tm 11 jaar
dinsdag 15.20 – 16.10 uur
vrijdag 15.20 – 16.10 uur

Tenniskids Oranje (€ 340,00) – 2 maal per week 50 minuten les op max. 4 oranje banen incl. XP Tennis tijdens de Clubmiddag.

Spelers van 10 tm 12 jaar
dinsdag 16.10 en 17.00 uur
vrijdag 16.10 en 17.00 uur

Tenniskids Groen (€ 340,00) – 2 maal per week 50 minuten les op max. 4 banen incl. DavisClub Tennis tijdens de Clubmiddag.

Jeugd in Geel Basis (€ 295,00) – 1 maal per week 50 minuten les op max. 2 banen incl. DavisClub Tennis tijdens de Clubmiddag.

Wedstrijdprogramma – € 595,00
1 x 50 minuten les in een kleine groep

+

1 x 80 minuten in een grotere groep op max. 4 banen met 2 trainers

incl. DavisClup Tennis tijdens de Clubmiddag.

TOF Tennis staat voor Tennis Ontwikkelings Fases en is een programma wat ondersteuning biedt voor spelers van 4 tm 18 jaar op de tennisclub op het gebied van ontwikkeling en behoud van jeugdspelers. TOF Tennis werkt samen met Tennis Only. Bij elke spelerskaart ontvang je een voucher die een korting geeft van € 10,00 (bij besteding van € 39,00) zowel in de winkel als online.

Zichtbaar op de tennisclub zijn de TOF Tennisborden en de spelerskaarten van de Tenniskids.

Wij gebruiken het TOF tennisbord om aan te geven in welke fase uw kind zich bevindt in het tenniskids programma. Op deze manier wordt duidelijk wanneer uw kind de overstap maakt naar de volgende kleur. 

Jeugd in geel 

Jeugd vanaf 11 jaar die met een gele bal speelt valt niet meer onder het Tenniskids programma. Voor deze groep hebben wij een wedstrijdprogramma van 2 keer per week les of een basis programma van 1 keer per week les. Beide in combinatie met DavisClub tennis tijdens de Clubmiddag op vrijdag. Het maandelijkse wedstrijdprogramma op BTV E’68. 

De serie tennislessen en selectietraining is gebaseerd op een gemiddelde van 30 lessen per seizoen (sept-juni). De periode september tm juni bestaat uit 40 weken.