Tennisprogramma jeugd

Periode september 2023 – juni 2024

Tennisconnect maakt gebruik van het TOF Tennis programma.


Vanaf vandaag kun je weer inschrijven voor de nieuwe lesserie! Let op: op het inschrijfformulier kun je max. 2 middagen als verhindering opgeven.

Bij Tennisconnect Brielle steven we naar een inclusief programma met lessen, trainingen en wedstrijd formats op ieder niveau waarbij we het mentale en sociale element niet uit het oog verliezen. Of je nu lekker in de buitenlucht wilt bewegen, je vrienden wil ontmoeten of competitief wil tennissen? Dit kan allemaal in ons tennisprogramma. De wedstrijden op de club worden door ons georganiseerd in de vorm van maandelijkse Clubmiddagen waarbij we sinds april 2020 werken met het XP scoringssysteem. Een wedstrijd format voor de jongste jeugd, Tenniskids rood (6-9 jaar) en oranje (8-11 jaar) is bijvoorbeeld Piramide tennis en Speler Erger je Niet. Voor de wat oudere jeugd, voor de Tenniskids in groen (10-12 jaar) en de spelers die tennissen met een gele bal hebben we Davisclup tennis.

Om je optimaal te ontwikkelen leggen we de focus op de 5 belangrijkste algemene gedragskenmerken: Inzet, Respect, Challenge, FairPlay en Team. Als ouders, bestuurders en trainers deze kenmerken herkennen, aanmoedigen en belonen, zijn kinderen intrinsiek gemotiveerd. Zij hebben immers altijd invloed op hun inzet en gedrag. Als de spelers hun prestatie zoals hoe hard ze hebben gewerkt of hoe uitdagend ze hebben gespeeld los kunnen zien van de uitslag, gaan we de goede kant op in een best lange (tennis)reis. Die beloningen noemen we TOF awards.

Wil je tennis gratis proberen? Je kunt drie keer meedoen met een proefles in een voor jou geschikte groep.

Betaling in drie termijnen is mogelijk (geldt tot de inschrijfdatum van 1 november) waarbij het basisbedrag wordt vermeerderd met 4%. We beginnen in de week van 11 september 2023 (vanwege het Open Jeugdtoernooi van 4 t/m 10 september) en eindigen in de laatste week van juni 2024.

De serie tennislessen incl. Clubmiddagen is gebaseerd op een gemiddelde van 30 lesweken per seizoen (sept-juni). De periode september t/m juni bestaat uit 38 weken.

Instromen kan op elk moment zolang er ruimte is in de groepssamenstelling. De prijs is dan evenredig aan het restant van het aantal resterende maanden.

In samenwerking met BTV E’68 biedt Tennisconnect Brielle de jeugd van 4 t/m 18 jaar een tennis totaal programma.   

Let op: Tennisles is alleen mogelijk in combinatie met een geldig lidmaatschap van BTV E’68.

Inschrijven als lid van BTV E’68.


Spelers van 6 tm 9 jaar

Tenniskids Rood (€ 360,-) – 2 maal per week 50 minuten les op max. 8 rode banen incl. XP Tennis tijdens de Clubmiddag en een Tenniskids TOF spelerskaart.

Spelers van 8 tm 11 jaar

Tenniskids Oranje (€ 360,-)- 2 maal per week 50 minuten les op max. 4 oranje banen incl. XP Tennis tijdens de Clubmiddag en een Tenniskids TOF spelerskaart.

Spelers van 10 tm 12 jaar

Tenniskids Groen (€ 360,-) – 2 maal per week 50 minuten les op max. 4 banen incl. XP Tennis tijdens de Clubmiddag en een Tenniskids TOF spelerskaart.

Jeugd in Geel Basis (€ 325,-) – 1 maal per week 50 minuten les op max. 2 banen incl. DavisClub Tennis tijdens de Clubmiddag.


TOF Tennis

TOF Tennis staat voor Tennis Ontwikkelings Fases en is een programma wat ondersteuning biedt voor spelers van 4 tm 14 jaar op het gebied van ontwikkeling en behoud van jeugdspelers.

Zichtbaar op de tennisclub zijn de TOF Tennisborden en de Tenniskids TOF spelerskaarten.

Wij gebruiken het TOF tennisbord om aan te geven in welke fase van ontwikkeling uw kind zich bevindt in het tennisprogramma en kinderen kunnen hiermee keuzes aangeven wat ze leuk of belangrijk vinden om te oefenen. Op deze manier worden de kinderen betrokken bij het leerproces en wordt ook duidelijk wanneer het kind de overstap maakt naar de volgende kleur. 


Scroll naar boven